История на COLOP - продукти и решения

По-голямата част от печати, използвани в Европа и в други части на света са автоматични самонамастиляващи се печати. Този модерен тип печат е с вграден тампон, който автоматично намастилява клишето при всеки удар. COLOP е един от световните лидери в производството на самонамастиляващи се печати. Броят на патентите, които COLOP притежава свидетелства хронологично за иновативно продуктово развитие, което и създава безпогрешен и лесно разпознаваем профил на компанията в световния бизнес с печати.

  • One
  • Two

 

30 години продуктова иновация - километри модерни печати

Днес продуктовите групи PRINTER LINE, CLASSICLINE, POCKET STAMP, STAMP MOUSE или EXPERT LINE са пример да разнообразие, което отговаря на различните нужди на пазара.

 

Последните иновации - запазената марка в бизнеса с печати


Новият PRINTER от COLOP – уникален като теб!


2014 г. е белязана под знака на седмата генерация на най-продаваните печати COLOP, eдно впечатляващо развитие, благодарение на своя уникален, модерен дизайн и многобройни технически иновации и подобрения.

Истинското предимство е възможността да се направи дизайн за големия XXL прозорец. Той покрива почти целия печат и предлага (почти) неограничени възможности за реклама. Дали ще се използват снимки, QR кодове, фирмено лого или текст, най-продавания продукт на COLOP винаги предлага правилното решение за почти всички изисквания. В подкрепа на това, COLOP разработва 2 нови интересни софтуера за B2B сектора и за крайни потребители, като позволява на голямата имидж картичка ImageCardTM да се персонализира от всички страни на печата.

С тези две опции, COLOP се адаптира към промените в поведението на потребителите, когато става въпрос за печати. Запомнящи се, отличаващи се творения са това, което крайните потребители искат.
 

Новият Pocket Stamp PLUS от COLOP


Изминаха десет години от първото представяне на умния джобен печат за всекидневна употреба. През 2014 г. бе представен новият джобен печат, Pocket Stamp 20 Plus – иновация, която ще доведе тази успешна концепция до нови нива.

Новият мобилен печат се предлага в класическите черно и бяло цветове, както и индиго и червено. За тези, които обичат да са по-цветни, има по-свежи и младежки цветове като розово, зелено и жълто.

Като опция, новият джобен печат Pocket Stamp Plus се предлага и във вариант с антибактериална защита Microban®. Технологията Microban е вградена в дръжката на печата и предотвратява разпространението на бактерии.

В технологично отношение, това е автоматичен плъзгащ печат. Когато за първи път го докоснете, веднага забелязвате колко лесно може да отвори, използва и затвори само с една ръка. Вече не е необходимо да отваряте капачето - само плъзнете и печатът е готов!
 

 
COLOP печати с антибактериално покритие Microban® 

 

2010 - за пореден път, COLOP представя последанат си иновация при печатите.

COLOP е пълвият световен производител на печати, който предлага продукти с вградена антибактериална защита.

В ежедневието ни се срещаме и ръкуваме с много и различни хора - това означава пренос и предаване на бактерии. Антибактериалната защина на Microban спира разпространението и разтежа на опасни бактерии!

Microban е глобален лидер за вграждане на антибактериална защита, с богат опит в антибактериалните технологии, маериали и приложения.

След подписване на споразумение с  Microban, COLOP притежава правата да използва Microban добавки и марката в производството си и в маркетинга на продуктите на COLOP.
 
Microban® е регистрирана търговска марка на Microban Products Company.

Зелена Линия /Green Line/ – първият “зелен печат” на пазара


 
 
Друго постижение с марка COLOP е първата Зелена линия печати.


През  2008 г. COLOP става първата компания в света на печатите, която представя линия от “зелени” печати на пазара. Големият успех на “Зелената линия” на идеята на COLOP се доказва и потвърждава и от многобройните имитации на линията. Пред същата година COLOP става за първи път в областта на печатите компания, сертифицирана с ISO 14001 (Система за управление на околната среда).

Продуктите от Зелената линия са произведени придимно от рециклирани материали - между 65 % и 80 % се използват рециклирани пластмаси.
Пластмасовите отпадъци са един от главните проблеми, който предизивиква планини от боклуци.  Затова COLOP изкупува пластмасови гранули, натрошава ги и ги включва отново в производствения процес. 

Опаковките са направени от 100% неоцветен рециклиран картон.

Класическите модели от Зелената линия са снабдени с дръжки от европейски бук, притежаващ FSC®-етикет (FSC = Forest Stewardship Council®).  Дървената дръжка придава на продукта онова ‘специално нещо’ както в естествен, така и в естетичен аспект.

Съгласно ISO 14001, зелената линия също е идитирана.

 

EOS – иновативни печати от COLOP

COLOP представя и друг тип продукти, наречени Флаш печати.  Това са предварително намастилени печати, които, както и името подсказва използват при производството си Флаш технология. Тази серия е позната като EOS-Линия.  Флаш машината произвежда достатъчно топлина на производителя на клишето и позволява бърза и лесна изработка на печат.  EOS печат може да бъде направен само за няколко минути пред очите на клиента и по негов проект.